Høst prosjekt. Del 1 – Rydd opp!

Vi åpner del 1 av prosjektet vårt og allerede har vi kommet godt i gang!

Vi har besluttet å sette i gang med å få et ryddigere liv og vi har samtidig gjort oss opp noen tanker om hvorfor! Å ha et mål med prosjektet er viktig! Det vil bli de kveldene der en kanskje har lyst til å gi opp, men tenk da på hvorfor du satte i gang og hva du ønsker å oppnå! Ingen mål er mer rett enn andre og det er helt opp til hver enkelt å definere sine. Om tanken på de perfekte interiør-bildene på Instagram er det som driver deg, så sier jeg – kjør i gang! Om det er for å lette en stressende familiehverdag som er motivasjonen – fantastisk, jeg heier på deg!

Rydd opp!

Kanskje ikke helt uventet er det det fysiske rotet vi starter med! Dette er faktisk kun en liten del av prosjektet sånn totalt sett, men kanskje det de fleste forbinder med “et ryddigere liv”. Det fine med å starte i denne enden er at en fort ser hva en slik handling genererer av positive følger! Vi rydder et rom og ser virkningen med en gang. En får oversikt, en blir ikke tynget av tanken på alt rotet og det blir et kickstart som vi trenger inn i prosjektet.

Dersom du kommer i mål, ta deg et glass vin, en sjokoladeplate eller en annen belønning som du føler du fortjener!

Det er ingen heksekunst å få til en opprydding. En går gjennom eiendelene sine og “kaster” det som en ikke trenger i livet. En trenger ikke være fanatisk, en trenger ikke sitte igjen med et typisk minimalist-hjem med hvite vegger kun møblert med enkel og svindyr kunst og en trenger ikke ta alt med en gang. Ta likevel hver skuff, kasse og hylle skikkelig. Ikke fall for fristelsen å lukke skuffen og tenke at det ikke er rotete når en ikke ser rotet.

Med å kaste, så mener jeg selvsagt å selge, gi bort eller resirkulere/sortere. Noen TV-programmer bruker den typiske “restavfall containeren” der en pelmer alt en ikke ønsker å ha i livet lenger. En rask metode, men en metode som tjener et tv-program med stramme tidsrammer mer enn en familie og miljøet ellers.

Det finnes mange metoder som kan hjelpe til med akkurat ryddingen. The Minimalist Game og Packing Party er to metoder som er veldig populære og som kan motivere og gjøre selve jobben til en konkurransepreget lek.

Oppgave!

Rydd et område eller et rom 100% og kjenn litt på følelsen av å ha mestret, kanskje for første gang i dette prosjektet.

Dersom du kommer i mål, ta deg et glass vin, en sjokoladeplate eller en annen belønning som du føler du fortjener!

Du er på rett vei og målet du satte deg i begynnelsen av prosjektet er enda nærmere.

Du husker vel enda hva målet var?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.