Jeg vil ha et ryddigere liv, hvor starter jeg?

Å få et ryddigere liv kan virke som en stor og nesten uangripelig oppgave. En kan rydde hver dag, resten av livet og fremdeles ikke få et ryddig liv om en ikke starter i riktig ende. Dette var demotiverende. La meg starte på nytt, med en litt annen vinkling. Å få et ryddigere liv er enkelt, du må bare starte i rett ende! Bedre!

 

Hvor begynner jeg?

Vi starter alltid på samme sted, nemlig med å kvitte oss med overflødige fysiske ting i hjemmet. Denne oppgaven kan fort ta noe tid, men sett i gang og ta den tiden du trenger!

 

En utrolig viktig ting å tenke på. Om en ikke først får fjernet overflødige ting som skaper rot i hverdagen, så vil en aldri komme i mål med å få et ryddigere liv.

 

En løsning som mange minimalister/ryddeeksperter anbefaler er å benytte seg av tre kasser. En kasse til ting en ønsker å selge (Finn.no, Facebook eller kanskje et garasjesalg?), en kasse til ting en ønsker å gi bort og en kasse til ting en ønsker å hive (resirkulere).

 

Jeg personlig pleier å bruke poser, mange poser. En pose som skal gå til Fretex, en pose til papirgjenvinningen, en pose til elektriske artikler jeg skal hive, en til restavfall etc. En får da sortert tingene sine med en gang og det er klart til å frakte videre. Et lurt tips er å merke posene med en gang. Vet ikke hvor mange ganger jeg har måttet åpne posene igjen for å finne ut at den ene inneholdt papp og den andre dvd-samlingen.

 

Skal ikke gå i detalj om akkurat hva du skal kaste, men forsøk å kvitte deg med klær som har blitt for små, klær du ikke bruker lenger, elektriske apparater som ikke lenger er i bruk, pyntegjenstander som bare er i veien når du skal tørke støv, krydderet som har gått 3 år ut på dato, roteskuffene og rydd i den skuffen på kjøkkenet som alltid sitter fast pga alt for mange visper og sleiver (alle har vel denne?). Et annet område å rydde opp i er kanskje, som nevnt tidligere, CD eller DVD-samlingen? Når spilte du av musikk eller film fra fysiske media sist? Du får veldig lite for CDer eller DVDer i dag, men kanskje du kan gi bort samlingene til noen som enda synes fysisk media er mye bedre enn f.eks Spotify eller Netflix (det er sterke meninger omkring bruk av CD, DVD, Bluray etc, men for noen kan dette være et sted å rydde opp).