Hverdagen

Uansett hvor fordelaktig de røde dagene er plassert ut over et langt år, så er det ingen tvil om at det er flest dager av typen “hverdag” igjen. For min del er hverdagen ofte behagelig og det er ikke en dag som jeg gruer meg til. Likevel skal det veldig små endringer og uforutsette hendelser til før en hverdag føles både tung og vanskelig.

Å få et ryddigere liv, som jeg har valgt å kalle det. Gjør en bedre rustet til å takle disse hverdagene som en ikke er forberedt på og som virkelig kan vippe en stakkar av pinnen. På nettet og i litteraturen kalles det gjerne for “simple living” eller “minimalism” når en forsøker å få kontroll på eget liv og forsøker å gjøre forholdene rundt en så oversiktlig, enkle og ryddige som mulig.

Med mindre støy rund seg, får en oversikt og en ryddigere hverdag.

Å komme dit at en kan si at en har et ryddig liv, kan virke vanskelig og til tider nesten umulig. En må gjøre mange grep for å komme dit og en må ta mange valg som kan være rett og slett ubehagelige. Likevel ligger gevinsten der fremme. En blir lettere til sinns, en får oversikt og en kan få både bedre tid, helse og økonomi.

Jeg håper at en gevinst også kan være en bedre hverdag der en er rustet til å takle de overraskelser som evt måtte komme.

I neste uke starter prosjekt “ryddigere liv”. Blir du med?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.