“Ryddeglede” av Eva Isachsen og Line Marie Skaget

Jeg har vel egentlig alltid likt å ha de ryddig og funksjonelt rundt meg. Det er godt mulig min mor har noen innvendinger mot denne påstanden, men kanskje med unntak av en litt rotete periode hjemme på gutterommet, så har det enkle og funksjonelle fascinert meg.

Når jeg for 3-4 år siden for første gang samarbeidet med noen profesjonelle innenfor «ryddefaget» skjønte jeg at jeg hadde mye å gå på hva gjelder organisering og metoder for å få det/holde det ryddig, men de hyggelige damene i «Rom for sjelen» forsterket min nysgjerrighet for faget.

Nå har foretakene og prosjektene «Rom for sjelen» og «Slank ditt hjem» kulminert i en bok, og med boken «Ryddeglede» har mine gode trøndervenner igjen klart å skape en enorm motivasjon og inspirasjon til å ta minimalismen og ryddegleden min et steg lenger.

Lise Marie Skaget gir gode råd omkring rydding i denne flotte boken! Foto: “Ryddeglede” / Eskil Roll

 

«Ryddeglede»

 

Boken ryddeglede er delt opp i 4 deler.
 

* Drømmen om et ryddig hjem
* Slik får du det ryddig
* Rom for rom
* Interiørtips

 

Drømmen om et ryddig hjem treffer helt blink sammenlignet med mine mål! De forklarer hvorfor et ryddig hjem bør etterstrebes og ikke minst hva rot er og hvorfor det til stadighet dukker opp.

I «slik får du det ryddig» forklares forskjellige teknikker for faktisk å få det ryddig. Noen av metodene virker kjent fra tidligere der en først bør kvitte seg med unødvendige eiendeler før en tar fatt på selve ryddingen og organiseringen, at alle eiendeler bør ha et «hjem» og at rene flater er en drøm – en drøm en bør søke! I «Ryddeglede» får en også nye verktøy for å kunne få et ryddig hjem og jeg er kanskje spesielt begeistret for fokuset på å ha det kjekt og kunne glede seg over jobben med fin musikk og noe godt i sjokoladeskålen. Å ja, husk alltid å planlegge først – det er mantraet til rydde-ekspertene og helt nødvendig for et vellykket sluttresultat!

Rom for rom gir oss en oppskrift på hvordan en bør gå frem for å rydde og organisere de vanligste rommene. Med enkel tekst, fine bilder og med en fornuftig og norsk tilnærming, blir hvert rom ryddet fra A til Å. Det er veldig greit å ha gått gjennom en fasit som denne i forkant av ryddejobber en selv måtte ha i hjemmet. Kanskje den største ironien i denne flotte boken må være at en ikke skal strebe etter Instagram-perfekte hjem – for deretter å illustrere med bilder av, for meg, helt perfekte minimalistiske hjem. Vi får si det slik at bildene får motivere og inspirere, men ikke skape urealistiske mål!

Interiørtips. Dette er noe nytt! Noe som jeg faktisk ikke har lest så mye om i andre bøker på samme felt. Her gir forfatterne råd om og eksempler på forskjellige typer hjem og hvordan en kan ha det ryddig i disse hjemmene. Det er faktisk mulig å ha det ryddig om en er minimalist, slik undertegnede kanskje beskriver seg selv som, eller om en er maksimalist. En kan nå sine ryddemål om en har nordisk stil eller om en foretrekker en typisk retro-stil. Dette er et meget inspirerende kapittel og med flotte intervjuer og ikke minst med tilhørende illustrasjoner så får en lyst til å hive seg rundt og rydde opp i livet.

Boken er rikt illustrert med flotte bilder! Foto: “Ryddeglede” / Eskil Roll.

 

Hvem bør sikre seg et eksemplar av boken?

Har du en drøm om å bli et ryddig menneske, så får du haugevis med råd og motivasjon i denne boken. Boken passer skandinaviske lesere og den henvender seg til helt vanlige husholdninger som vi alle kan kjenne oss igjen i. Som kanskje den første boken jeg har lest om dette temaet, er det ikke fokus på at det er kun minimalisme som kan gi ønsket effekt, her kan du få gode funksjonelle løsninger om du eier noen få eiendeler eller om du faktisk eier mange eiendeler og har tenkt å fortsette med nettopp dette.

 

Jeg har ingen problemer med å anbefale denne boken og gir den full score, før jeg returnerer til rom nummer 3 for å fortsette ryddingen.

 

Fakta

Boktittel: “Ryddeglede”

Forfatter: Eva Isachsen og Line Marie Skaget

Forlag: Cappelen Damm

Antall sider: 144

Tema: Har du opplevd å rydde, og kort tid etter oppdage at det er like rotete? I Ryddeglede viser ryddeekspertene Line Marie Skaget og Eva Isachsen hvordan du kan skape et ryddig og trivelig hjem og holde det ryddig og koselig over tid

Kjøp boken: Ryddeglede (innbundet)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.