Kjøkkenet og en kopp kaffe!

// Dolce Custo maskin tilsendt ryddigereliv.no fra NESCAFÉ for testing! //

Få steder i huset er vel rene benkeplater viktigere enn på kjøkkenet. Vi lager det meste av mat hjemme og gjerne fra bunnen av. Dette krever rene flater der en kan jobbe.

 

Kjøkkenet

Etter å ha gått flere runder på kjøkkenet, er det nå omtrent helt rene tomme flater der vi kan tilberede mat. Det blir ofte et hvilested for fat og kopper som er på vei inn i oppvaskmaskinen også, men stort sett er benkene klare for å lage middag eller matpakker på. Ut over rene flater skal kjøkkenet fungere som et velholdt verksted. Verktøyet, eller kjøkkenredskapene som det heter innenfor kjøkkenets fire vegger, skal ha et fast tilholdssted og en skal raskt finne det en trenger. I tillegg et jeg sterk tilhenger av å ikke kjøpe inn verktøy som skal gjøre enkelte oppgaver litt enklere. Eksempel på dette kan være brødbakemaskin, eggekoker, riskoker, ismaskin, frityrkoker e.l. En kan utføre det meste av oppgaver med noen få basisredskap, og det blir da mindre å ta vare på, mindre vedlikehold og ikke minst mindre oppvask.

 

Neppe tilfeldig plassering av redskapene her på kjøkkenet til Hellstrøm. Bilde lånt fra siden hegnar.no.

 

En kopp kaffe

Å tilberede en kopp kaffe kan være en kunst. Det kan også være en livsviktig oppgave som bare må utføres på minst mulig tid for å få hjulene i gang. Jeg skal ikke belære folk om hvordan tilberede sin kaffe, til det er det alt for mange preferanser inne i bildet. Noen elsker sin lille espresso tilberedt på sin nye kaffemaskin fra Italia. Noen (min far) trakter frokostkaffen slik han har gjort hver dag siden han fikk smaken på kaffe som 16 åring og noen skjønner ikke hva alt maset omkring kaffe er godt for når en frysetørket kopp kaffe er like godt som alt annet.

Min løsning, som er den beste for min del da det er kun jeg i husstanden som drikker kaffe og i 59 av 60 tilfeller kun lager én kopp kaffe er Nescafe Dolce Gusto Lumio kapselmaskin fra maskinprodusenten Krups. Her kan jeg lage meg alt fra kaffe til kakao og maskinen kan både lage kald og varm drikke. Hvis jeg får folk på besøk (i det ene av 60 tilfeller), så henter jeg frem presskannen fra Bodum som sikrer alle kaffetørste gjesten en god kopp kaffe. Presskannen blir oppbevart i skapet når den ikke er i bruk.

 

Visste du forresten at, selv om det nok et litt ekstra emballasje i forbindelse med en kapselmaskin, så er ikke kapselmaskinen en miljøversting. Dette har Fremtiden i våre hender laget en artikkel om basert på forskning fra hele produksjonsforløpet. Så en kan trygt ta seg en kopp kaffe om morgenen fra kapselmaskinen!

 

Hvordan er din kaffeløsning på kjøkkenet?

 

Dolce Gusto Lumio fram maskinprodusenten Krups gjør kaffehverdagen enklere for undertegnede! Å velge riktig kaffeløsning er en meget personlig vurdering og det er ikke sikkert at kapsler er det som passer alle. For oss er det derimot midt i blinken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.