Dette skal du gi din kjære på Valentinsdagen!

Valentine nærmer seg, og jeg ønsker her å slenge på bordet den mest romantiske og betydningsfulle gaven du kan gi din kjære!

Jeg ønsker å gi din kjære mer tid sammen med deg, sammen med familien og tid hun eller han kan bruke på ting om opptar mottaker og som gir glede. Jeg ønsker å gi din kjære mulighet til å senke skuldrene, ikke bare for en kveld, men lenge, kanskje for alltid. Jeg vil gi din kjære verktøy som kan brukes for å få vekk distraksjoner, som får vekk oppgaver som ikke gir mening og som kan gi deg og din kjære mulighet til å lese en godnatt-historie for barna hver kveld, som gir mulighet til å gi hverandre en god klem nå, med en gang, og ikke når du bare har fått gjort ditt eller satt på datt – dette er gaven som vil gi den lille ekstra energien som gjør avslutning av dagen, på soverommet valentinsdagen verdig.

Dette høres kanskje ut som en preken, som om jeg skal selge et mirakelprodukt og som om jeg skal presentere noe som er for godt til å være sant. Og kanskje det er det, kanskje fungerer ikke dette for alle, men for min del har det åpnet dører, dører jeg lenge hadde trodd kom til å være låst for alltid.

Gaven er tiden og hvordan du skal komme dit er det mange som har oppskriften på.

Gunn Beate Reinton Rulnes har sitt fokus på lister, hvordan få orden og system, effektivitet og overskudd ved hjelp av «Listelykke». Fumio Sasaki var overveldet med alle ting som fløt rundt seg, kvittet seg med omtrent alt og fikk fokus, ro og glede som minimalist. Boken «farvel ting» er en inspirerende reise. Synnøve Skarbø var kjendisen som ryddet seg lykkelig. Etter en personlig krise tok Synnøve grep som har gitt henne en ny start i livet. Med «Synnøves system» kan også du komme ut av en bølgedal, på topp. Liv Loftesnes og Yngvar Andersen, igjen kjendiser som oppdaget at «De beste tingene i livet ikke er ting». Forfatterdebutanten Lise Rastad har gitt ut «Velorganisert hverdag», en bok som gir deg veien til et ryddig hjem, en stabil privatøkonomi og bedre tid. Så har vi de flotte jentene fra Trøndelag da, Eva Isachsen og Line Marie Skaget som tar deg med, rom for rom og gir deg gjennomprøvde metoder og løsninger som gir et ryddig hjem og et ryddig liv. Ekte “Ryddeglede“.

“Ja, men en ryddebok er også topp altså – jeg bare trodde det var en ring eller noe sånt i pakken”

Nå vil jeg muligens ikke anbefale at du gir en manual i «hvordan rydde» til din kjære over en romantisk middag, men forsøk heller å vise han/henne en hverdag med mindre rot, mindre leting, mindre rydding, mindre krangler og mer tid – kanskje smitter entusiasmen over og kanskje det i fremtiden vil bli mer tid til en romantisk middag når ikke kvelden må brukes til å rydde og holde hodet over vannet.

Jeg ga min mor boken «Dødsryddig» av Margareta Magnusson til jul og har enda arv og et godt forhold intakt. Hvor gale kan det egentlig gå når du 14. februar introduserer et ryddigere liv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.