“Synnøves System” – Synnøve Skarbø

Trenger du hjelp og motivasjon til å få et ryddig liv? Forsøk Synnøves system!

Mange har nok opplevd det samme som meg, eller jeg håper flere enn meg opplever, at hus og heim har en direkte innvirkning på både humør og stressnivå? Det å komme hjem til et hus som er endevendt fordi ungene, som kom hjem et par timer tidligere, har lett etter og tilberedt frokostblanding, samtidig med at de både har sett på TV og pakket ut leksene. Min første reaksjon er ofte å rå rett i taket, kalle sammen synderne og forklare hvorfor vi ikke kan ha det slik. Pulsen går sjelden tilbake til normalen før jeg har fått orden på huset om kvelden, og det er på de kveldene jeg faktisk orker å ta rydderunden.

Jeg er på ingen måte flinkere enn andre å holde det ryddig, ikke har gode rutiner rundt det å rydde heller, men jeg har et ønske og en motivasjon for å få en enklere hverdag og i den jakten må jeg finne gode løsninger!

Synnøve Skarbø mener å ha funnet en meget god løsning i boken sin, «Synnøves system«. I denne boken beskriver hun systemet sitt i detaljer, samtidig som hun forteller sin egen historie med depresjon, utfordringer i arbeidslivet og et ønske om kontroll. Måten hun har lagt inn sin personlige historie i en meget god fagbok om rydding og system, er veldig motiverende og underholdende. En får, fra side èn, lyst til å ta grep om sin egen hverdag. En får rett og slett lyst til å «rydde seg lykkelig», en setning som er trykket på fremsiden av boken!

 

Oppsummering

Det finnes mange gode «rydde-bøker» der ute, kanskje den mest kjente er Marie Kondo sin «Magisk opprydding«, men denne boken er et lokalt alternativ med muligens litt mer jordnære løsninger. Her får du til og med råd om hvordan bruke finn.no på en mindre klein måte, når du skal bli kvitt saker og ting, du ikke har bruk for. Jeg personlig hadde også veldig stor glede av Synnøves hvordan-brette-klær-kapittel!

 

 

Fakta

Boktittel: “Synnøves system”

Forfatter: Synnøve Skarbø

Forlag: FYM

Antall sider: 180

Tema: Rydding og organisering

Kjøp boken: Synnøves system (E-bok), Synnøves system (Innbundet)