“De beste tingene i livet er ikke ting” – Liv Loftesnes / Yngvar Andersen

Enda en ryddebok er på markedet og denne gang er det paret Liv Loftesnes og treningsguru Yngvar Andersen som forteller om sitt prosjekt “mer med mindre”. Hvordan vil denne boken treffe, og skiller den seg i det hele ut blant mange andre “ryddebøker” der ute?

Det er Liv som forteller stort sett gjennom hele boken. Av og til går skriftspråket over til nynorsk og vi aner at Yngvar er inne med et avsnitt, skrevet fra hans ståsted.

Vi møter en familie på 4 som føler at hverdagen er kaotisk, som setter seg ned og finner en løsningen som, for de, vil gi dem mer tid til å gjøre ingenting, og bare være sammen som familie. Boken følger oss gjennom de 6 mnd denne familien brukte på å komme i mål. Effekten etter disse 6 månedene var enorm.

 

Bilde hentet fra boken “De beste tingene i livet er ikke ting” – Effekten kan bli enorm om en kommer i mål med prosjektet og en kvitter seg med det uvesentlige i hverdagen.

 

Grunnen til at denne boken traff meg fra side 1 var utgangspunktet til Liv og Yngvar.

“For forfengelighetens del vil vi understreke at vi aldri har hatt et grisete hjem fylt med pizzaeskestabler og tomflasker, visne planter eller oppvask stående i dagevis. Men vi kom oss aldri til bunns i ryddinga vår, og måtte begynne på nytt hver uke, og iblant hver dag.”

Denne situasjonen tror jeg mange familier er i. De har det ganske ryddig, men sliter likevel med de vanlige problemene en kan oppleve ved å ikke ha et system, de finner ikke det de leter etter, de har ikke nok oppbevaringsplass og de føler på energinivået at ting ikke er som de skal være.

Liv og Yngvar beskriver så, fra familiens ståsted, hvordan de kom i gang, hvilke utfordringer de møter på veien og hva effekt hver “seier” i prosjektet har. De beskriver metodene de bruker og setter inn kjente og “internasjonale” metoder inn i en Norsk hverdag. Det som kanskje også er oppløftende med boken og prosjektet til denne familien er at det har pågått samtidig som både Liv og Yngvar var i jobb. Det vil si at kveldsstunder og helger har gått med for å komme i mål. Flere ganger har jeg personlig utsatt slike prosjekter “til jeg endelig får tid”, men det viser seg at det kan være allerede i kveld. En får tips og verktøy for å lykkes, og måten boken er skrevet på er både underholdende, personlig og ekstremt motiverende! Allerede på side 14 måtte jeg ta en runde i huset og gjøre noen grep.

 

Bilde hentet fra boken “De beste tingene i livet er ikke ting” – For Liv og Yngvar var det viktig å inkludere barna i prosjektet. Her er det minstejenta som er på vei til hagesalget med mammas gamle klær.

 

Oppsummering

+ Denne boken er ekstremt motiverende

+ Prosjektet implementerer gjennomprøvde metoder inn i en Norsk hverdag

+ Boken viser hvordan en typisk Norsk familie kan få en ryddig og organisert hverdag

+ Boken er skrevet på en underholdende, personlig og motiverende måte. Lettlest og virkelig vanskelig å legge fra seg.

+ Treningsguru Yngvar Andersen er med, og han skriv på nynorsk.

 

Fakta

Boktittel: “De beste tingene i livet er ikke ting”

Forfatter: Liv Loftesnes & Yngvar Andersen

Forlag: Aschehoug

Antall sider: 142

Tema: Rydding og organisering – Mer tid til det som er viktig. Mer overskudd. Mer mening.

Kjøp boken: De beste tingene i livet er ikke ting (Innbundet)

 

Bilde hentet fra boken “De beste tingene i livet er ikke ting” – Overskudd til å nyte de tingene som faktisk er viktige i livet kommer litt etter hvert i prosjektet.