“Velorganisert hverdag” – Lise Rastad

Alle ønsker vi et liv med god balanse mellom familie, venner, jobb, skole, trening, hobbyer og avslapning. Et liv der vi er helhjertet til stede i alt vi gjør, hvor vi opplever kontroll og mestring, og der ordet stress er fraværende. Vi ønsker å leve et liv i balanse.

 

Slik begynner boken til Lise Rastad! En bok som havner i kategorien «ryddebok» og tar for seg områder som rydding og organisering, tidsklemma og ikke minst privatøkonomi. For en som har lest flere bøker om samme tema de siste årene og som har både minimalisert og organisert et typisk familiehjem, så var det Rastads vinkling på tidsklemma-problematikken og kanskje spesielt privatøkonomi som gjorde meg nysgjerrig.

 

Rastad skriver om sin reise mot en velorganisert hverdag. Etter å ha vært et typisk ordensmenneske hele livet, ble interessen virkelig vekket på en tur til Florida i 2015. I Florida og USA generelt var temaene organisering og gode systemer veldig populære, men ved hjemkomsten til Norge igjen var det relativt magert hva angikk bøker om temaene. Lise satte i gang sitt eget ryddeprosjekt. Hun leste seg opp på faglitteratur fra utlandet, brukte utallige timer foran PC-en og prøvde ut metoder og systemer når hun ryddet opp hjemme.

 

Rydding og organisering

I rydde-delen av boken tar Rastad for seg de vanlige problematikkene. Hvordan kommer en i gang og hvordan kan en opprettholde et ryddig hjem. En får også hjelp ved å se ferdige eksempler på handlingsplaner etc. Med enkle og motiverende tekster, samt mange fine bilder forklarer forfatteren oss hvordan komme i mål. Jeg liker å se på meg selv om en opplyst og ryddig person som vet hvilke verktøy jeg kan bruke for å få et ryddig, minimalistisk og organisert hjem. Problemet mitt er derimot å holde oppe motivasjonen for å vedlikeholde de gode løsningene. I «Velorganisert hverdag» får du verktøyene, du får planene, du får et gjennomprøvd system som fungerer, men kanskje aller viktigst får du en motiverende bok som et lettlest og som gir deg et lite spark bak. Jeg trenger spark, jeg trenger jevnlig et motiverende spark i ratata som gjør at jeg tar nye steg i min reise mot en ryddig hverdag. I boken til Rastad går vi gjennom rom etter rom og får på veien de løsningene som passer de forskjellige rommene. Til slutt er huset tatt, en finner de ting en leter etter, en får overskudd og en får en ro som de fleste av oss i dag trenger.

 

“Inngangspartiet” – hvert rom får sin oppmerksomhet i ryddeboken til Lise Rastad.

 

Tidsklemmen

Endelig en bok som går rett i strupen på den største årsaken til stress og helt sikkert mang en krangel i de mange hjem. Tidsklemmen. Her får vi også flere gode råd for å komme i mål. Det som kanskje er vanskeligst her er at en må ta et oppgjør med seg selv og faktisk prioritere. Det er kanskje ikke alltid at det en føler for å gjøre er det mest fornuftige når en skal forsøke å få bukt med tidsklemmen. Men med planer, kalendere og fargerike todo-lister får en fort den oversikten en trenger for å kunne gjøre de grep som skal til. Så var det å velge bort 2 timer sofa og TV for å planlegge dagen etterpå da? Er du tøff nok? En får verktøyene som skal til, jeg synes det er verdt å forsøke!

 

Privatøkonomi

Jeg elsker privatøkonomi og har ført budsjett og regnskap siden høsten 2016. Jeg har sett omtrent hver eneste Luksusfellen og jeg elsker å spare. Nå får vi også den første «ryddeboken» som dekker privatøkonomi! Igjen får du verktøyene som fungerer! Du lærer å sette opp et budsjett, du lærer grunnleggende regnskap og du lærer hvordan du bruker banken din! Dette er egentlig lærdom en burde fått på barneskolen/ungdomsskolen, men når sinus/cosinus har fått forkjørsrett og prioritet der enn så lenge, så er det et veldig viktig tema som blir dekket i denne boken!

 

Oppsummering

En ny ryddedronning er på vei inn i de norske hjem med Lise Rastad og boken «Velorganisert hverdag». Hvis en ikke kjenner til hva som skal til for å få en velorganisert hverdag, så får en de verktøy en trenger her. Hvis en er litt fortrolig med Konmari, minimalisme, orden og ryddighet, så får en et motiverende spark i setemuskelen ved å lese boken til Rastad. Anbefales for de som ønsker en velorganisert hverdag med kontroll på både tid og økonomi!

 

Fakta

Boktittel: “Velorganisert hverdag”

Forfatter: Lise Rastad

Forlag: Kolofon

Antall sider: 174

Tema: Veien til et ryddig hjem, en stabil privatøkonomi og bedre tid

Kjøp boken: Velorganisert hverdag (Innbundet)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.