Høstprosjekt! Få et ryddigere liv!

Som oppmerksomme lesere har fått med seg, så har undertegnede flyttet! Selv om jeg har sett på meg selv som en ryddig og minimalistisk person før, så har jeg virkelig få oppleve en annen virkelighet nå som jeg ser over et berg med flyttekasser og rot fra ende til annen.

At hjemmet er uoversiktlig og rotete bidrar, for min del, til stress og en følelse av å ikke strekke til. Jeg ønsker å ta kontroll på eget liv, ta kontroll over tiden og bruke den verdifulle tiden vi har her på jorden til noe mer betydningsfullt. Et høyt mål kanskje, men jeg tror veien dit er innenfor rekkevidde.

Nå har jeg bestemt meg! Nå skal jeg gå fra å ha et “ryddigere liv” til å ha et minimalistisk, enkelt, funksjonelt og ikke minst et ryddigere liv – uten hermetegn. Jeg har bestemt meg for å bruke høsten (og muligens litt av vinteren) på å gjennomføre en operasjon som gjør ting lettere i etterkant.

Fordelene med et ryddigere liv

Fordelene jeg søker i etterkant er mange, men for min del er dette hovedpunktene. Andre har kanskje andre mål i etterkant av et slikt prosjekt?

 • Bedre fokus og mindre støy. Det er ikke lett å fokusere på de oppgavene som betyr noe i livet når 100 mindre viktige ting kjemper om din oppmerksomhet.
 • Mindre stress. Samme grunn som over. En stor grunn til stress er at en ikke har tid til de viktige tingene i livet når andre ting kommer i veien.
 • Mer tid. Hvem har ikke lyst på mer fritid. Mer fritid til å være sammen med familie. Mer fritid til å oppleve ting sammen med barn og barnebarn.
 • Økonomi. En sparer nemlig penger på å ikke kjøpe inn mer enn en faktisk trenger. Økonomi igjen kan skape både stress og friksjon i et ellers så vellykket forhold.
 • Miljø. Miljøet er i fokus for tiden, med rette. Vi kan alle bidra til et bedre miljø og et mindre forbruk samt bedre rutiner i hverdagen kan fort gjøre en forskjell!

For å nå målene over er det viktig å ta grep. Noen oppgaver som skal gjennomføres er enkle, noen tar bare litt tid, mens andre oppgaver igjen er vanskelig å gjennomføre. Vi vil gå rolig gjennom prosessene, dele de opp for å gjøre de enklere og vi vil gi de redskap det trengs for å kunne lykkes med et ryddigere liv.

Oppgaver vi skal se på fremover

Oppgaver vi skal se på er:

 • Mindre rot/eiendeler
 • Hjem til eiendelene en har igjen
 • Fjerne tidstyvene
 • Rydde opp digitalt
 • Skape gode rutiner
 • En minimalistisk arbeidshverdag
 • Ryddige hjelpemidler
 • En mer oversiktlig og enkel garderobe
 • Økonomi
 • Helse
 • Selvrealisering
 • Miljø

Jeg tenker å gjennomføre prosjektet mitt fra og med 1. september allerede, så heng dere gjerne på!

Jeg har heldigvis noen meget smarte personer rundt meg som helt sikkert er tilgjengelig for litt rådgivning om enkelte deler av dette prosjektet skulle kreve det. Om noen henger seg på og opplever utfordringer jeg ikke har tenkt på, eller som jeg selv ikke støter på, ta gjerne kontakt så løser vi flokene sammen! 

Selv om jeg har satt meg en deadline til 24. desember, så skal ikke dette løpet være bundet til en tidsplan. Det viktigste er å til slutt komme ut av prosjektet og kunne se på oppgavene som fullført.

Del gjerne i kommentarfeltet under hvis du har lyst til å bli med på dette prosjektet og hva som er ditt mål ved å fullføre oppgavene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.