Rydd opp i barnas kunst

 

Jeg husker godt den første gangen jeg fikk med meg en flott tegning som, min nå eldste datter, hadde laget i barnehagen. Det var enkle streker på et hvitt ark, men det var det første kunstverket som skulle få pryde kjøleskapet bak en kjøleskapmagnet fra Gran Canaria.

Jeg husker ikke tegning nummer 276 som kun fra samme barnehage det året.

 

Et av mange tusen (!?) kunstverk som har funnet veien hjem fra barnehage eller skole. Det er klart at det er alt for fint til å hives?

 

Nå er alle barna mine på skolen og frekvensen for medbrakt kunst synker for hver dag. Jeg overdriver dog ikke når jeg sier at jeg har 2-3 skuffer, et par kasser og noen bæreposer (så koselig) med kunst, stuet vekk. Jeg har ikke tatt frem igjen en eneste tegning fra barnehagen for å gjenoppleve gavene min eldste datter kom hjem med. Jeg har rett og slett ikke oversikt over hvor jeg finner hva og det blir med tanken om mimrekveld.

Oppgaven jeg står foran er stor. Prosessen kan for mange virke både kald og følelsesløs, men noe må gjøres. Jeg skal legge alle tegninger, malerier, kunstverk og koselige kort inn på datamaskinen. Etterpå skal jeg fint legge alt av kunst i papiravfallet (NB: det er lov å fiske ut noen få kunstverk fra resirkuleringshaugen, men disse må da rammes inn og henges opp. Ikke bli grunnlaget for en ny haug kunstverk).

Når jobben er gjort, bilder er makulert og en har en fin mappestruktur på datamaskinen som beskriver hvem som har laget kunsten samt hvor og når det er gjort, kan en få en ny oversikt samt mulighet til å faktisk nyte kunsten. Som eksempel kan en i etterkant nyte bildene på selve datamaskinen, kanskje en ønsker å bla gjennom bildene på Smart TVen, en har kanskje en digital bilderamme en ønsker å bruke eller kanskje en liker best å se kunst på nettbrettet? Mulighetene er mange, bonusen er oversikten.

Hva har du forresten tenkt å bruke all den ledige plassen i skuffer og skap til i etterkant?

 

4 steg for en papirfri hverdag

 

Kjøp eller lån en skanner. Det kan godt hende du har en skanner på multi-skriveren din allerede?

Skann inn bildene, et bilde av gangen.

Navngi bildene så godt som mulig og legg de i godt forklarte mapper på datamaskinen. Det er ingen tvil om hva “Tegning av et skip.jpg” som ligger i mappen “Minsten barnehage” under mappen “2015” er for noe? Det er også mulig å legge mer informasjon inn i et bilde enn kun et navn.

Ta backup, enten på en ekstern harddisk, på en nettverkstasjon eller i skyen.

 

Utstyret som skal til for å få gjennomført prosjektet vårt. En datamaskin og en enkel skanner.

 

Programvaren for å kunne skanne inn bilder ligger som standard i macOS på Mac. Det er også tilsvarende løsning på PC i nyere versjoner av Windows.

 

Det er også mulig å legge mer informasjon inn i bildefilen enn kun et filnavn. Her kan en legge inn hvem som har laget kunsten, når og hvor dette er gjort etc.

 

Verdens fineste og mest eksklusive skjermsparer!