Ryddigere kabel-liv DIY!

Kabler og kabelrot er ofte grobunn for visuelt støy. Dette gjelder på de fleste rom og da også gjerne rundt en der en tilbringer mest tid. Dette gjaldt definitivt for vår del hjemme også.

Mange bredbåndsleverandører har satt som standard å montere bredbåndsruteren i nærheten av TV’en i stua. Jeg vil tro at hovedårsaken til dette er at ruteren skal kobles direkte opp mot tv-dekoderen ved hjelp av kabel.

Like fullt gjør dette til at et sted med mange kabler i alle fasonger (rundt TV’en) får enda flere kabler. Det er også mer eller mindre stygge bokser som må til for å gi husstanden både trådløst nett og tv-kanaler.

Som en kan se på det første bildet er det meget sjenerende med hvite bokser og hvite kabeler på veggen. Dette er lokalisert omtrent en meter til venstre for TV’en og det ligger i synsbildet hver gang en setter seg ned for å nyte en god film.

Jeg er ingen snekker eller det en vil kalle en handyman. Likevel tenkte jeg at jeg kunne få til en løsning som kunne skjule rotet. Å få fjernet boksene og kablene er dessverre pr. i dag umulig.

Før og etter bilder

Løsningen er like enkel som den er genial (om jeg kan si det selv). Det er to stk stendere som er limt/skrudd på en kryssfiner-plate. Etter oppussing i snart to år var det ikke vanskelig å finne det jeg trengte i haugen med avkapp vi har lagret i garasjen.

Med litt grunning og et par strøk maling skjuler denne løsningen bokser og kabler på en god måte. Som en gadget-fan falt jeg også for fristelsen med å montere på en lys-list også. Denne er veldig sjelden i bruk da “boksen” i seg selv fungerer helt perfekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.