“Listelykke Jul” – Gunn Beate Reinton Rulnes

Jeg har tidligere fått lov til å anmelde den originale “Listelykke”, skrevet av Gunn Beate Reinton Rulnes, og ble da både motivert til å lage lister og overbevist om at hovedbudskapet i boken var riktig. En må først kvitte seg med det en har ekstra, en må organisere det en har igjen. Dette var en utrolig forenkling av et stort og til tider vanskelig tema. Det har kommet ut flere “ryddebøker” og jeg har anmeldt flere, men få har en slik fokus på familien og hvordan få det til å fungere som det Reinton Rulnes har.

 

En klassisk planlegger er selvsagt inkludert i “Listelykke Jul”

 

Nå er Gunn Beate tilbake med en ny Listelykke bok, nemlig “Listelykke Jul”. Dette er en notatbok, eller “Bullet journaling” bok, som skal hjelpe familien til å planlegge og få en kontroll over kanskje den mest travle tiden i året, nemlig førjulstiden. Til og med en sindig, avslappet, yin & yang person som det undertegnede er, kan bli stresset når en vanlig førjulsplan består av alt fra innkjøp til kortlaging, til pakking, til baking, vasking og pynting. I tillegg skal en jo delta på x antall tilstelninger i forbindelsen jul, en skal følge opp ungene og forsøke å klappe med innlevelse når du i 3 grader og lett sludd skal se dem gå rundt skolen med lys i håret. Så var det å få tid til kosen, julestemningen og det å lage fine rammer rundt familien da, har en tid til det også?

 

Alt er tenkt på! Har du planlagt hvilke grep du må gjøre for å få en harmonisk og koselig bortejul?

 

Boken samler alle dine julelister på ett sted, og kan brukes i flere år. Her kan du føre lister over husarbeid, gaveinnkjøp, adventskalendere, julekort, menyer, budsjett, julegleder, aktiviteter og mye, mye mer. Boken inneholder også oppskrifter på julemat og julesnacks. Få inspirasjon, mer orden og oversikt i ventetiden fram mot jul.

Gunn Beate gir oss et fantastisk redskap til å få unna de praktiske tingene og da heller få mer tid til kosen med “Listelykke Jul”. Hvis en planlegger som dette kan ordne oss noen kvelder ekstra til å slenge beina opp i sofaen og puste ut, så er den verdt det. Hvis en planlegger som dette kan gi oss litt mindre høye skuldre og kan få oss til å smile når ungene kommer hjem med enda en lapp der vi skal stille for å høre klassekoret fremføre Juleklassikere, så er det verdt det!

Jeg skal i år forsøke å bruke denne planen, så får vi se da om denne julen kan bli den beste ever! Jeg er hellig overbevist om at en kan klare å få hodet over vannet og nyte livet, også i november og desember.

 

Fakta

Boktittel: “Listelykke Jul”

Forfatter: Gunn Beate Reinton Rulnes

Forlag: Cappelen Damm

Antall sider: 256

Tema: Julen er høytid for huskelister, og Listelykke – Jul holder orden på alt som skal huskes på, kjøpes inn og planlegges.

Kjøp boken: Listelykke Jul (notisbok/skrivebok)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.