Kjøpe brukt?

// Artikkel laget i samarbeid med Refurb.no

Å kjøpe brukt er i tiden. Det har blitt trendy å ha et miljøperspektiv og det er kult å reparere istedet for å kjøpe nytt. En pusser opp gamle skatoll, kler seg i vintage klær og kjører land og strand rundt for å finne den rette bruktbilen. Likevel er det mange som er usikker når det gjelder å kjøpe brukt datamaskin. Grunnene slik jeg ser det er mange:

  • Nye datamaskiner er relativt billige
  • Kunnskap omkring datamaskiner er begrenset. Får en det en betaler for?
  • Garanti vil i mange tilfeller mangle
  • Kan en være sikker på at maskinen en mottar er fri for virus o.l

Alle disse argumentene er helt klart forståelige, men jeg vil her begrunne hvorfor en likevel bør vurdere en brukt-løsning istedet for å kjøpe nytt.

 

Nye datamaskiner er relativt billige

Dette stemmer i mange tilfeller. Men når en skal vurdere en datamaskin, er det flere faktorer som teller inn enn prosessorkraft og størrelse på harddisk og minne. Det en gjerne betaler for når en velger en litt dyrere PC enn de rimeligste er egenskaper som byggekvalitet og skjerm. Det er som oftest disse egenskapene en må forsake når en velger en rimelig løsning, og dette merker en på plastikkfølelse og en lys-svak skjerm med dårlig oppløsning.

Hos Refurb.no får du kvalitets PCer som er 2-3 år gamle. De er i stor grad fra bedrifter som bytter ut maskinpark og kommer fra det øvre sjiktet når det gjelder kvalitet og pris.

 

Kunnskap omkring datamaskiner er begrenset. Får en det en betaler for?

Når en vurderer en brukt PC må en gjøre mye research selv. Der en forhandler er pliktig til å opplyse om egenskaper og produktspesifikasjoner, kan en fremstille et produkt på, f.eks. Finn.no på en litt enklere og “kunnskapsløs” måte. Gjør jobben med å lese tester (reviews) på nettet før du vurderer PC uansett. Da er sjansene mindre for å bli lurt.

Refurb.no er en forhandler som de tradisjonelle elektronikk-forhandlerne og er bundet av samme lover og regler. I tillegg har en hos Refurb.no 14 dager pengene tilbake-garanti hvis en ikke er helt fornøyd med produktet.

 

Refurb benytter seg også av et graderingssystem for å gi kunden et fullstendig bilde av hvor slitt akkurat den PC du vurderer er

 

Garanti vil i mange tilfeller mangle

Dette gjelder på stort sett når en kjøper brukt. En må stole på at maskinen en kjøper er uten feil og mangler, og det er vel sjelden en klarer å gjøre om et kjøp på bruktmarkedet når en oppdager en feil/mangel 6 måneder etter kjøp.

Hos Refurb.no har en 12 måneders garanti og hele 5 års reklamasjonsrett på produktene. En kan med andre ord kjøpe brukt, helt trygt.

 

Kan en være sikker på at maskinen en mottar er fri for virus o.l

Nå er det lettere å nullstille både en Windows og MacOS installasjon til fabrikkinstillinger, men kjøper en brukt kan en aldri være 100% trygg for at ikke selger har lagt inn både overvåkning eller virus.

Refurb.no leverer PC’er der operativsystem er reinstallert og 100% fri for virus/spyware.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.