En minimalistisk stue

En av de helt klart store fordelene med å pusse opp i den grad som det vi holder på med nå, er å kunne sette sitt preg på rommene og skape det hjemmet som en selv ønsker. Vi har tenkt mye omkring spesielt stuen og har vel etterhvert klart å skissere sånn omtrent hvordan vi ønsker det.

 

Mange muligheter når vegg til kjøkken er revet ned og gulv, vegger har blitt fjernet!

Med ønske om et ryddigere liv!

Joshua Becker er en amerikansk pastor, minimalist og forfatter som jeg følger via internett. Han har gitt ut flere bøker, men rett før jul ga han ut boken “The Minimalist Home” som jeg faktisk (stolt) forhåndsbestilte! I denne boken går han gjennom rom for rom og gir gode råd om hvordan en bør gå frem for å få et funksjonelt hjem! Spesielt et råd skal jeg belyse her i dag og det er rett og slett – hva ønsker en å fremme i et rom? La oss ta stuen. Hvis en ønsker å primært se på TV, så bør rommet reflektere dette. Sofaen må rettes mot TV-en, vinduene må ikke være til sjenanse for TV-en og kanskje bør en ha et sted der alle fjernkontrollene kan plasseres strategisk. Kanskje bør lys kunne dimmes og kanskje en bør ha en god løsning for alle kablene som en TV drar med seg? Hvis en derimot er veldig glad i brettspill, så bør dette vises gjennom hvordan bord og stoler plasseres rundt et sentrum der terninger har forkjørsrett. Er du ute etter den gode praten med de du bor sammen med, eller om en er så heldig å få besøk av en god venn, så bør også dette fremmes gjennom hvordan rommet ser ut. Det er selvsagt ikke nødvendig å knytte hele rommet til kun en aktivitet, men ha de primære ønskene i bakhodet når du planlegger.

Det er viktig å presisere at det ikke finnes kun en god løsning på dette. Det være om en er minimalist eller ei. Det er mange løsninger og den løsningen som er perfekt for en familie er kanskje skivebom for neste, så her er det viktig å se på hva en selv ønsker.

La meg presentere ønskene for vår familie.

  • Vi ønsker å ha mulighet til å nyte en god film på kveldstid
  • Vi ønsker å kunne samles rundt et stort spisebord til hvert måltid
  • Vi ønsker et sted å kunne snakke i lag, spille spill sammen og gjerne kunne skrive/tegne gode ideer når en er i den modusen!
  • Vi har en robotstøvsuger, så dette må tenkes på når en plasserer ting på bakkenivå
  • Stue og kjøkken er i et, så det er en bonus om en kan kommunisere sammen uansett hvor en måtte være i disse “to” rommene
  • Rene flater er ønsket, så gode oppbevaringsløsninger er topp!

Dette er ønskene. Hvordan vi skal komme dit at vi får implementert våre ønske og behov inn i et rom, det er jo der utfordringene ligger. Vi tar gjerne imot ideer fra dere lesere og dere skal ikke se bort ifra at vi implementerer deres løsninger i vårt liv!

Kontakt meg gjerne på post@ryddigereliv.no om dere har noen gode ideer!

Bilde av stue tatt i pause-perspektiv.
Plan av stue i 2D.
Plan av stue i 3D.
Plan av stue tatt fra hodet mitt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.