Våren, tid for å rydde opp i økonomien?

Dårlig økonomi, uoversiktlig økonomi og ikke minst dårlig planlegging når det gjelder økonomi, kan gi følelser og stress på lik linje med rot i stuen. For mange kan det være utrolig vanskelig å få den nødvendige oversikten for å i hele tatt kunne sette igang et prosjekt for å få en ryddig økonomi. Sammen med Lindorff skal vi fremover se på forskjellige løsninger som kan gi ro i sjelen, oversikt og kanskje noen ekstra kroner i lommeboken. 


Vi sparker igang prosjekt “Ryddigere økonomi 2018” med en ekte vårrengjøring! Under lister Lindorff opp 6 punkt som kan være grei å følge når vi nå skal ta fatt på ryddingen. Hele artikkelen kan leses på Lindorff sine nettsider.


Sjekk ut Lindorff sine 6 punkt for en ryddigere økonomi:

  • Få oversikt. De fleste nettbanker gir deg mulighet til å få et slags oversiktspanel for hva du bruker penger på. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på.
  • Lag sport i å følge budsjett. Dette er kanskje det tipset som både er det kjedeligste, men også det som funker i lengden. Da er et enklere å få oversikt over hva du faktisk bruker i løpet av en måned og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner.
  • Betal ned gjeld. Det kan bli dyrt i lengden om du ikke betaler ned, men hvis det kniper kan du kontakte de du skylder penger og høre om dere kan komme frem til en avtale. Skulle du likevel få et inkassovarsel er det viktig at du tar det på alvor. Betal ned hele eller ta kontakt med oss sånn at vi kan prøve å finne en løsning sammen.
  • Følg med på mobilbruken. Mobiltelefonen kan lett bli et pengesluk. I tillegg til selve abonnementet betaler du for app-nedlasting. Skjulte utgifter som abonnementer og netthandel er andre eksempler. Skaff en oversikt over hva mobilen koster deg, og følg med på regningene. Husk å sammenligne priser.
  • Benytt deg av autotrekk, og betal alltid regningene dine ved forfall for å unngå purregebyr og inkasso. Skulle du likevel få en faktura til inkasso er det viktig at du tar direkte kontakt med inkassobyrået eller kreditor så fort som mulig for å løse saken din.
  • Selg det du ikke trenger og kjøp brukt. Gjør en vårsjau i skuffer og skap. Alle har noe de ikke trenger mer, og her er det penger å tjene. Vil du ha noe nytt er det lurt å sjekke bruktmarkedet først. Det er masse penger å spare på å kjøpe sykkelen, sofaen eller utemøblene brukt. Hvis du har lyst til å utfordre deg selv, samtidig som du tar vårrengjøringen, hvorfor ikke forsøke seg på “The minimalist game” der du både kan få inn penger via salg på f.eks. Finn.no, men også få et ryddigere og oversiktlig hus.

 

Ta gjerne kontakt med ryddigereliv.no om du har noen utfordringer med rotete økonomi, eller om du bare er nysgjerrig på løsninger rundt økonomi der Lindorff kan hjelpe deg. Vi kan kontaktes, som vanlig, direkte på post@ryddigereliv.no.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.